„Златна звездица Бојчина”
Први дечији фестивал такмичарског карактера, на територији општине Сурчин, под називом „Златна звездица Бојчина”  одржан је у недељу,17. јуна,  на бојчинској сцени у оквиру Бојчинског културног лета 2018.

Ове године на сцену је изашло 16 такмичара са територије општине Сурчин, који су уз пратњу оркестра и хора „Бечменски славуји” изводили познате нумере наших популарних група и певача.

Поред оркестра и хора наши такмичари имали су подршку балетског студија Арт центар из Сурчина, које су  изводиле пажљиво припремљене кореографије. Врхунско припремљени такмичари оставили су многобројну публику без даха, као и стручни жири. Победнике поред одлуке жирија бирала је и публика.  Морамо нагласити да су нијансе одлучивале и да су стручни жири и публика имали јако тежак задатак.

Након бодовања стручног жирија треће место заузела је Дуња Михајловић из Јакова, испред ње по броју бодова била је Дуњина рођена сестра Јана Михајловић из Јакова, а титулу најуспешније такмичарке по бодовима стручног жирија освојила је Миа Смиљанић из Сурчина која је изводила песму „Молитва” Марије Шерифовић.

Након пребројавања гласова публике треће место заузеле су Јована Барјактаревић из Бечмена  која је певала песму „Све ове године” и Теодора Манчић из Бечмена  која је певала песму „Додирни ми колена”, обе учеснице имале су по 17 гласова публике. Друго место заслужно је освојио Илија Вујановић из Јакова  који је изводио песму „Моји су другови” и освојио 18 поена. Првопласирана и најуспешнија по мишљену публике била је Дуња Михајловић из Јакова са песмом „Ти си тај што лудује”, која је поред  доброг певања публику подигла на ноге и засенила својим сценским наступом и однела убедљиву победу са 28 гласова публике.