ЗАВРШЕНА СМОТРА МАЛЕ ФОРМЕ 2016

Image title

У сали Старог биоскопа у Бољевцима, у недељу 20. новембра  затворена је традиционална позоришна „Смотра мале форме – Бољевци 2016“. Све три вечери преставама је присуствовао  и председник општине Сурчин Стеван Шуша, заједно са својим сарадницима,као и аутор и организатор Смотре Ђорђе Миловановић – Стајков који су се на отварању и обратили присутнима, након чега су гости уживали у две представе: „ЖИВОТ ЈЕ ЛОТО“, аутора текста Владимира Ђурђевића, у режији Бојана Лазића а играла је Моника Ромић и „СТОЈАНКА УЖИВО“,аутора текста Саше Симоновића, у режији Катарине Митровић Јанковић а играла је Јована Петронијевић. У суботу, 19.11.2016. године, посетиоци су уживали у две представе: „БОГ ДА ПРОСТИ“ , по мотивима романа Драгослава Михајловића „Петријин венац“, мастер рад студента глуме Аните Стојадиновић и ментора професора Срђана Карановића у извођењу Аните Стојановић и представа „ПОМАХНИТАЛИ“ , текст и режија: Татјана Кецман а играју: Татјана Кецман и Милош Ђорђевић.

У недељу, 20.11.2016. године,на репертоару је била драма „ЛУЈЗА“ ,текст - Саша Симоновић , драматизација и режија Весна Станковић, играју Весна Станковић и Соња Јауковић и представа „НЕ ОКЕЛВАЈ, ИМПРОВИЗУЈ“ , ауторски пројекат Срђана Ј. Карановића, играју: Бранкица Себастјановић, Јелисавета Караџић, Анита Стојадиновић, Ивана Дудић, Ива Кевра, Јована Гавриловић, Стефан Радоњић, Душан Матејић, Милош Ђуровић и Богдан Богдановић.

Прва Смотра одржана је у Бољевцима 2007. године. Овогодишња „СМОТРА МАЛЕ ФОРМЕ-БОЉЕВЦИ 2016“ се финансирала из буџета градске општине Сурчин а реализовао је Културни центар Сурчин. Сарадници у реализацији су били и досадашњи организатори Смотре – удружење грађана „Calamus“ из Бољеваца и клуб младих БУМ-8 из Бољеваца,а аутор и организатор Смотре је Ђорђе Миловановић – Стајков.Током три дана манифестацију је посетило по нашим проценама око 500 посетилаца који су уживали у одличном програму.