`ЗАСТАНИ, ТО ЈА СВИРАМ` ПРОЈЕКАТ ОКУПИО ТАЛЕНТОВАНУ ДЕЦУ И ОДУШЕВИО ПРОЛАЗНИКЕ

Image title


Млади музичари из Сурчина поклонили су својим суграђанима концерт класичне музике на отвореном. „Застани, то ја свирам“ назив је пројекта Културног центра Сурчин који је окупио талентовану децу која свирају клавир, хармонику, гитару и виолину. На концерту су се могле чути композиције из осамнаестог века али и видети одећа из тог доба.

- Ово је пројекат који је препознао Секретаријат за културу града Београда и они су подржали тај пројекат и ми им се овим путем захваљујемо. Идеја је добра и ми смо желели да паркови у Београду преузму ову нашу идеју и да то буду музички паркови по угледу на паркове из шездесетих година, када ви можете да шетате, можете да читате у парку и чујете ваше суграђане како то они лепо свирају. Данас поред концерта имамо и перформанс, омладинце обучене у гардеробу из осамнаестог века. Овом приликом поред наставника музичког из основних школа Сурчина и музичке школе „Петар Коњовић“, ја морам да се захвалим и Народном позоришту из Београда, које нам је омогућило да данас наша омладина буде у костимима из  осамнаестог века  – рекла је Тања Аћимовић, Културни центар Сурчин.

Да је Сурчин плодно тле за музичке таленте, показали су ученици издвојеног одељења музичке школе „Петар Коњовић“, која ће почетком нове школске године бројати укупно 65 ученика са територије општине Сурчин. Општина Сурчин је помогла у набавци одређених музичких инструмената за музичку школу и ово данас је још један наступ поводом завршетка школске године. На платоу испред општине били су постављени и радови настали у креативним радионицама Културног центра Сурчин.