,,Вече са читаоницом Fischer“

У петак, 19.јула од 19 часова на летњој сцени Бојчинске шуме, у оквиру десетог јубиларног Бојчинског културног лета, одржано је ,,Вече са читаоницом Fischer“.

Представљен је рад свих секција читаонице “Fischer”: музичке, литерарне и креативне.


Хрватска читаоница ,,Fischer“ је удружење које већ три године приближава културну баштину и савремени живот Хрвата из Сурчина својим наступима на манифестацијама: Сријемци Сријему, Мачкаре у Голубинцима, Сложни мозаик Србије, Бојчинско културно лето, Јухорско око у Својнову, Госпојински фестивали љубави и вина, Лира наива, Етнолоџи фест, Божићне и Ускршње изложбе креативне секције, Изложбе старих везова с почетка 20. века, Литерарне вечери и многе друге. Издали су проширено издање једне од најсвеобухватнијих књига историје Хрвата из Срема ,,Сурчин кроз повијест“ аутора Марка Кљајића и збирку песама и афоризама ,,Сријемска рапсодија“ ауторска дела литерарне секције. Млади и стари сви с радошћу учествују у раду овог удружења.


Програму је присуствовао амбасадор Републике Хрватске у Србији, његова екселенција Гордан Бакота, који је тог дана био у посети Градској општини Сурчин, жупник римокатоличке жупе Пресветог Тројства у Сурчину Марко Кљајић, као и отправник послова у абасади БИХ господин Зоран Перковић са супругом.