Свечано отварање изложбе "НЕБО У БОЈАМА РУСИЈЕ" поводом државног празника ДАНА ПОБЕДЕ


Поводом државног празника, Дан победе, задовољство нам је да Вас позовемо на свечано отварање изложбе 

"НЕБО У БОЈАМА РУСИЈЕ”, у четвртак, 10.05.2018. године, са почетком у 18 часова у Музеју ваздухопловства. 


Неколико речи... 


 Дан победе над фашизмом је историјски тренутак у коме добро надвладава зло. Треба га обележавати и неговати као стални подсетник на тежину сукоба који је носио Други Светски рат. Памћењем и сећањем указујемо поштовање жртвама које је фашизам са собом носио у рату чија тежина достигла и неслућене и незабележене размере.

Непобитно велики допринос у победи над фашизмом припада Русији и Руској војсци. Снага и сила којом је Русија располагала, авијацијом је доказана.

Овом изложбом указујемо управо на преломне тренутке савремене историје и посвећујемо је развоју руске авијације, која је један од носиоца Победе и њен важан симбол.

            Изложбом  доминирају фотографије на којима су представљене летелице руског ваздухопловства, како војног, тако и цивилног. Кроз презентацију ових фотографија, указује се на свеобухватни значај развоја руске авијације, која је имала далекосежни утицај на многе земље Европе и света. Тај утицај је свакако препознатљив и лако уочљив при погледу на равој нашег ваздухопловства, од првих корака, па до данас.

            Потпун изглде изложба добија презентовањем макета летелица проистеклих из руских конструкторских бироа и у непревазиђену стручност добро познатих имена..Иљушин, Туољев, Камов..како некад, тако и данас, ове летелице боје небо руским бојама.


ДОБРОДОШЛИ!!!