СУРЧИНСКА РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА

Image title

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА СУРЧИНСКА РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА

У уторак, 24. Јануара 2017. године у ОШ "Вук Караџић" у Сурчину започео је пројекат "СУРЧИНСКА РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА". Установа културе-Културни центар Сурчин је учествовала у јавном конкурсу који спроводи Секретаријат за спорт и омладину за достављање предлога пројеката од јавног интереса које суфинансира Град Београд током Јануара и Фебруара 2017. године за ученике завршног разреда основних и ученике свих разреда средњих школа у Београду у областима омладинског сектора. Пројекат „СУРЧИНСКА РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА“ одобрен је од стране Секретаријата за спорт и омладину и као такав препознат од значаја за креативно усмеравање омладинске популације на подручју Градске општине Сурчин.

У питању је образовни пројекат који садржајем обогаћује сазнајни свет деце-корисника у виду радионица креативног писања, кроз упознавање са техникама писања, након чега учесници-корисници добијајау задатак да самостално напишу своју причу о Сурчину, утемељену на стварним догађајима, историји, традицији, култури и легендама, које ће допринети културном и туристичком активирању подручја ГО Сурчин. Културни центар Сурчин је донирао полазницима пројекта по свеску и ловку, да на симболичан начин започну своју авантуру креативног писања.

Пројекат је намењен ученицима завршних разреда основних и свих разреда средњих школа и бесплатан је за све полазнике који желе да креативно проведу своје слободно време. Едукатор и координатор обуке технике креативног писања је Дарко Јоксимовић, драматург и редитељ из Београда. Све додатне информације/пријаву можете добити на телефон: 066/8637-894, 011/8440-206 или директно у просторијама Културног центра Сурчин, Косовска 2 у Сурчину, од 07:30 до 15:30 часова од понедељка до петка.

Чланица Већа ГО Сурчин Драгица Пајчин, задужена за образовање, поздравила је пројекат „Сурчинска радионица креативног писња“, који је данас кренуо са реализацијом у ОШ „Вук Караџић“ у организацији Установе културе-Културни центар Сурчин. С` обзиром да пројекат траје наредна два месеца, током јануара и фебруара, чланица Већа Драгица Пајчин посетиће радионицу, јер сматра да је овај пројекат од великог значаја за креативно усмеравање и развој младих, као и то да су Сурчину неопходне овакве и сличне иницијативе и пројекти, који обједињују будући развој школства и образовања на читавој територији Општине.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН ПОЗИВА СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ОМЛАДИНЦЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ И УЗМУ УЧЕШЋЕ У ОВОМ ПРОЈЕКТУ.