Сурчин - општина отвореног срца

Сурчин - општина отвореног срца

Image title

Image title

Image title

Културни центар Сурчин у сарадњи са Јавним предузећем за спорт и рекреацију 01.01.2016. године организовао је, пети пут по реду, традиционалну новогодишњу манифестацију „Сурчин – општина отвореног срца“. Како Сурчинци сваког првог дана Нове Године показују „Велико срце“ у парку у центру Сурчина, на својеврсном „Тргу отвореног срца“ су изашли уметници, чланови КУД-а „Нар“ из Београда и заједно са бројним аниматорима сакупљеним око Деда Мраза анимирали пролазнике и децу.

Уз радост игре, карневала, вештине, акробације, позоришну представу и вере у лепше сутра, Деда Мраз је окупљеним посетиоцима пожелео Срећну Нову 2016. Годину, а организатори ове манифестације су обезбедили да прослава протекне у правом празничном духу. „Сурчин – општина отвореног срца“ уједно је и манифестација хуманитарног карактера, за чије спровођење су заслужни привредници Сурчина, који сопственим донацијама реализују пројекат и помажу онима којима је помоћ најпотребнија. Осим организације уметничког програма и поделе пакетића деци, преостала средства су искоришћена за куповину простирки и кутија за играчке за Предшколску Установу Сурчин.

У току трајања манифестације била је постављена и „хуманитарна кутија“ намењена сакупљању добровољног прилога за параолимпијску шампионку, Ану Јовић из Јакова, којој су неопходна финансијска средства за нову протезу. Поменута средства предата су 14.01.2016. године, док су купљена материјална средствa у договору са руководством ПУ Сурчин достављена 21.01.2016. год.