СЈАЈНА АТМОСФЕРА ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА У БОЈЧИНУ


Весело је било и протеклог викенда на „Бојчинском културном лету“, а гледалиште  је било премало да угости све који су жељно очекивали смотру дечијих фолклорних ансамбала названу „Хајд поведи весело“. Веселу, двочасовну смотру су водили не само домаћини – КУД „Срем“ Јаково, КУД „Слаткович“ Бољевци, КУД „Будућност 1984“ Добановци, КУД „Бечмен“ Бечмен, КУД „Бранко Радичевић“ Бољевци већ и гости из Купинова- КУД „Купиник“.

Ово вече улепшале су три младе даме, којима је ГО Сурчин одала признање за изузетне резултате на светском, европском или националном нивоу:

  • Јована Антић, чланица Стонотенисерског клуба „Добановци“ је на европском првенству за младе одржаном у Словачкој, од 800 учесника из 15 земаља, проглашена за најбољег играча турнира са освојене три златне медаље, за сингл, дубл и екипно такмичење.
  • Николина Мијушковић, чланица Клуба за спортове на води и рекреацију „Марина-Прогар“ са последњег европског првенства за Јуниоре и Сениоре донела је две златне медаље за дисциплину једноклек С1 200 метара и двоклек С2 200 метара.
  • Николина Милић, такође чланица Клуба за спортове на води и рекреацију „Марина-Прогар“, на европском првенству освијила је златну медаљу у дисциплини двоклек С2 200 метара.

Другог дана викенда летња киша је допринела поетичној атмосфери па је „Распевана равница“ била потпуно поетско- песничко вече! Ово дивно вече употпуниле су певачке групе, маестро на гитари, глумци, рецитатори али и изложба фотографија. Уживали смо у фотографијама  штампаним на платну,  младе уметнице Маје Илић из Београда, која нам је приказала фотографије настале у протекле 2 године у оквиру концерата „Musicology festival“.

И овај викенд потврдио је да  „Бојчинско културно лето“ постаје стециште свих врста уметности и уметника!