ПОЗОРИШНИ ВИКЕНД НА БОЈЧИНСКОМ КУЛТУРНОМ ЛЕТУ

Позоришни викенд на Бојчинском културном лету .

У петак, 12. јула 2019. године од 20 часова, публика је уживала у сјајној врцавој комедији Театра 5 ,,Буба у уху“.  Представу је режирао Зоран Ракић, по тексту Жоржа Фејдоа. Сенографија је била изузетно осликана, где је публика могла да осети чари старог Париза, недаће породица које се питају колико у ствари познају себе и своје драге људе и њихове недаће, али целокупан Париз 20-их година прошлог века.

Ликове у представи су тумачили: Ђорђе Накић, Марија Гудовић-Николић, Андреј Пиповић, Урош Кочовић, Данило Петровић, Марина Граховац, Саша Вукић, Александар Миљковић, Никола Лојпур, Александра Кнежевић и Вук Стојковић.


    У суботу, 13. јула 2019. године од 20 часова, на летњој сцени Бојчинске шуме, пред домаћом публиком, одржана је представа ,,Ковачи“ БАГ Театра из Бољеваца. Представа је рађена по текту Милоша Николића, а режирао је Бора Ненић. Ликове у представи су играли: Милан Милошевић, Јанко Магловски, Ана Павловић и Бојан Вукеновић.

БАГ Театра из Бољеваца је оставио значајан траг у глумачком аматеризму не само Београда, него и Србије, а и шире. Освајали су награде на ФЕДРАС-у, Београдском фестивалу аматерских позоришта, Интернационалном фестивалу аматерских позоришта у Лакташима, као и бројне друге награде.

Публици су представили сјајну антиратну комедију у прелепом амбијенту Бојчинске шуме.

Књижевник Душан Д Живанчевић употпунио је сјајно вече у Бојчину, казивајући неколико песама о Срему које је он написао и најавио је Песничку колонију ,,Срем“, која ће бити одржана 20. јула 2019. године од 12 часова у парохијском дому у Добановцима.


       У недељу, 14.јула 2019. године од 20 часова, одржана је сјајна представа КУД-а ,,Обилић“ из Крњева ,,Српска драма“. Представа је рађена по тексту Синише Ковачевића, а редитељ је Предраг Живановић, који уједно глуми и главну улогу у представи.

       Аматерско позориште ,,Обилић“ у Крњеву ради у оквиру КУД-а ,,Обилић“ Крњево, настало као певачко-позоришно друштво још давне 1926.године. Позориште тренутно има три секције: дечију, омладинску у сениорску, са преко 40 чланова. Наступали су на сценама широм наше земље, али и у иностранству. Фестивали на којима је позориште из Крњева наступало и постигло значајне резултате су: ФЕДРАС у Малом Црнићу, ДОПС у Јагодини, Нушићеви дани у Смедереву и и многи други.