ПОСЕТА ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ СУРЧИН

Image title

                      Културни центар Сурчин у посети ПУ Сурчин

Данас су представници Културног центра и општине Сурчин, обишли Предшколску установу Сурчин и предали поклон који је резултат хуманитарне манифестације „Сурчин- општина отвореног срца“!

Средства, која су сакупљена од бројних донатора крајем 2016. године, али и од грађана Сурчина- општине отвореног срца, на сам дан одржавања манифестације, у договору са руководством ПУ Сурчин намењена су за куповину прекривача (штеп-дека) за најмлађе и позоришне представе. 20.02. су глумци позоришта „Цврчак“ из Београда почели да обилазе објекте ПУ на територији Сурчина и до краја недеље ће сви малишани из свих објеката ПУ Сурчин чувати „Тајну чудотворног шлема“- како носи назив представе. На завршницу манифестације „Сурчин-општина отвореног срца“ се чекало овако дуго због распуста деце и вирусних периода, јер смо желели да већина деце ужива у поклону- позоришној представи, који су обезбедили бројни спонзори, а Културни центар је би само спона између њих и малишана, и уз помоћ ПУ покушали смо да обрадујемо што већи број деце.“- изјавили су скромно у КЦ Сурчин.

Директорка Тамара Родић није крила задовољство због испуњеног обећања и реализације договора са КЦ, додавши да ће прекривачи који су им били потребни много значити за њихову децу а и да су презадовољни реакцијама малишана на представу која се изводи.

Сестра која брине о здрављу малишана, Љиљана Спасић је одушевљена квалитетом прекривача који су били потребни, а радост ове манифестације поделила је и г-ђа Драгица Пајчин, члан већа ГО Сурчин задужена за образовање, која је потврдила још једном да ГО Сурчин увек радо подржава овакве акције.

Представници обе установе, заједно са директорима (ПУ – Тамара Родић и КЦ- Душан Ћирјак) закључили су да ово није крај сарадње између ПУ и КЦ Сурчин и уз пригодно послужење направили планове за будућу сарадњу.