ПАМЕТНИ ГРАДОВИ


КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН НА СКУПУ ОДРЖАНОМ У ЗГРАДИ СКУПШТИНЕ БЕОГРАДА НА ТЕМУ: ПАМЕТНИ ГРАДОВИ - БРЕНДИРАЊЕ И РАЗВОЈ ЛОКАЛНЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ

 

            Представници Културног центра Сурчин присуствовали су едукативној радионици и семинару под називом: "ПАМЕТНИ ГРАДОВИ-брендирање локалне туристичке понуде", у четвртак 20.04.2017. године, коју су поводом обележавања Дана независности Израела и 25 година од успостављања дипломатских односа ове земље и Србије, у згради  Скупштине Града Београда организовали НАЛЕД-Националана алијанса за локални економски развој и Амбасада Израела у Београду.

            Присутнима су се најпре обратили:  Alona Fischer Kamm, амбасадор Израела у Београду; Драгомир Петронијевић, члан Градског већа Града Београда и Војислав Генић испред НАЛЕД-а; док су своје презентације одржали Ђорђе Ђорђевић из  Solargo tim-а, на тему "Концепт паметних градова са примерима добре праксе" и Sharon Landes Fischer, директор за стратегију развоја туризма Града Тел Авива, на тему "Развој бренда паметни град - Tel Aviv Start-Up City i Tel Aviv Non-Stop City ".

            На скупу су представљена искуства израелских експерата у области IT технологије, а која се могу применити у ражличитим привредним и културним секторима у Србији. Jедан од циљева скупа је да се размотре могућности и размене искуства из "know how" области и IT технологије у којој је Израел водећа земља света.

           

            Једна од тема је и питање брендирања градова јер је ово важно из више аспеката, из угла запошљавања, туризма, као и са позиције инвестиција", истакла је амбасадорка и додала да је Израел пионир у области развоја концепта паметних градова.