ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ “ПЕСНИЧЕ, НАРОДА МОГ”

У основној школи “22. октобар” у Сурчину одржано је општинско такмичење у рецитовању “Песниче, народа мог”. На такмичењу су учествовала 24 ученика од првог до осмог разреда, подељени у две категорије: млађи узраст од првог до четвртог разреда и старији од петог до осмог разреда. По два победника из обе категорије су се пласирала на градско такмичење.

Члан жирија, глумица и професор на Факултету драмских уметности Бранка Пујић очекује добар избор песама који ће да одговара узрасту и полу. Веома је битно да буде изражајно, сугестивно, да се пренесе мисаони и емотивни садржај и наравно дикција. Волим да читам и говорим поезију и дивно је што деца читају поезију и што се баве поезијом, јер је поезија један посебан начин мишљења. Оно што ме највише занима је које су песнике изабрали. До сада су већином били Мика Антић, Брана Петровић, Јован Јовановић Змај и Душко Радовић, рекла је Пујић.

У категорији млађи узраст од првог до петог разреда на градско такмичење су се пласирали Софија Милосављевић ОШ “Вук Караџић” из Сурчина и Наталија Михаљица ОШ “Стеван Сремац” из Добановаца. У категорији старији узраст одпетог до осмог разреда на градско такмичење су се пласирали Нина Пилчевић ОШ “Бранко Радичевић” из Бољеваца и Милица Миљуш ОШ “22. октобар” из Сурчина.

Градска смотра рецитатора одржаће се у недељу, 7. априла 2019. године у КЦ Чукарица, Тургењевљева 5.