Најава-БОГОЈАВЉЕЊЕ-2018

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН ВАС ПОЗИВА ДА ПРИСУСТВУЈЕТЕ ПЛИВАЊУ ЗА ЧАСНИ КРСТ 

НА БЕЧМЕНСКОМ ЈЕЗЕРУ НА 

БОГОЈАВЉЕЊЕ

 

            У петак, 19. Јануара 2018. године позивамо Вас да присуствујете пливању за  Часни крст на Бечменском језеру-рибњаку.

            Програм манифестације:

09:30 часова - Литургија у Храму Светог Саве у Бечмену

11:00 часова - Полазак Богојављенске литије из порте Храма

12:00 часова - Пливање за Часни крст

                        Додела прелазног крста носиоцу Богојављенског крста за 2017. годину

            Организатор манифестације је Културни центар Сурчин, уз подршку Градске општине Сурчин и Јавног предузећа за спорт и рекреацију Сурчин и захвалност: Храму Светог Саве у Бечмену и Свебор савезу Београда.

            НАПОМЕНА:

            Ове године ће за Часни Крст пливати и Душко Сретеновић (слепа особа), Рајко Здјелар (седамдесетогодишњак), Слободан Дедић (плива 25-пут) и Владимир Броћета (прошлогодишњи европски јуниорски шампион у кик боксу).   

            Душко Сретеновић је завршио Средњу медицинску школу смер за физиотерапеута као ђак генерације и дипломирао на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију. Активни је спортиста, параолимпијац. Вишегодишнји репрезентативац Србије, као и вишеструки првак у бацању диска, до сада је учествовао на 2 светска и 3 европска првенства. Пропливао је пре 6-месеци мотивисан Богојављенским пливањем. Према његовим речима - као слепа особа труди се да својим способностима скрене пажњу људи на сопствене квалитете који тај недостатак у потпуности надокнађују; основни мото у животу му је да свакога дана треба побеђивати самога себе, постављајући испред себе изазове који оплемењују човека дајући позитиван пример другима.

            Рајко Здјелар је седамнесетогодишњак који трећи пут плива у Бечмену.

            Слободан Дедић је особа која за Часни Крст плива јубиларни 25-пут.

            Владимир Броћета  је активан спортиста, у септембру прошле године постао је европски шампион у кик боксу у јуниорској конкуренцији у Македонији.


ДОБРО ДОШЛИ!!!