КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН И УЧЕНИЦИ ОШ "22. ОКТОБАР" НА МАНИФЕСТАЦИЈИ "УСКРС У БЕОГРАДУ"

И СУРЧИН НА МАНИФЕСТАЦИЈИ "УСКРС У БЕОГРАДУ"

 

            Представници Културног центра Сурчин заједно са ученицима ОШ "22. Октобар" из Сурчина, присуствовали су свечаном отварању манифестације "Ускрс у Београду", пројекта који се по први пут организује ове године у Београду у сарадњи са Скупштином града Београда. Велики број малишана учествовао је у заједничкој креативној радионици бојења ускршњих јаја од стиропора, а бројни посетиоци су уживали у наступима деце која су се представила. 

            Манифестација "Ускрс у Београду", отворена је у среду, 12. априла 2017. године од 13 часова на Тргу Николе Пашића, а малишани и њихови родитељи моћи ће да уживају у бројним активностима као што је фарбање јаја и дружење са Кловном Шашавком.

            Жонглери, улични забављачи, кретаивне радионице, али и штандови са традиционалним српским ручним радовима, само су неке од ствари које су од данас, па до Ускрса, на располагању свим београдским малишанима и њиховим гостима.  На платоу Трга Николе Пашића у украсним кућицама посетиоци ће моћи да погледају, а ако желе и купе, разне производе из света гастрономије, винарства, па до уметничких и декоративних предмета.

            За забаву побринули су се излагачи који су специјално за ту манифестацију поставили мали луна-парк намењен најмлађима. Близу фонтане налази се и велико украсно ускршње јаје, тако да сви који буду желели могу да се сликају и тако наговесте најрадоснији празник који нам долази. Улаз је бесплатан.