КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У ОШ ВУК КАРАЏИЋ

У ОШ “Вук Караџић” у Сурчину одржани су образовни пројекти „Сурчинска радионица креативног писања” и “Сурчинска школа позоришта”. Организатор радионица је Културни центар Сурчин, који је учествовао на Јавном конкурсу и од Секретаријата за спорт и омладину Градске управе Града Београда добио пројекте.

Реализатор и водитељ радионице, редитељ Дарко Јоксимовић је рекао да му је драго да је Културни центар препознао радионице као важан пројекат, јер данашње извештавање не трпи сувопарно писање, већ се тражи доста креативности. Приметио сам доста талентоване деце и причао сам са директором школе да се од следеће године крене са школицом глуме. Глума нас прати кроз цео живот и мислим да има потенцијала у Сурчину и у овој дивној школи “Вук Караџић”  да се од следеће године крене са школом глума, закључио је Јоксимовић.

Др Сара Станић Јовановић из Културног центра Сурчин је истакла да су “Сурчинска радионица креативног писања” и Сурчинска школа позоришта” пројекти Културног центра Сурчин препознати по квалитету од Секретаријата за спорт и омладину Београда. У питању су образовни пројекти који својим садржајем обогаћују свет деце и младих у виду креативних радионица у којима се они упознају са техникама и основним елементима позоришне уметности. Пројекти су бесплатни за децу, а представљају подршку омладини за креативно усмеравање младих и подизање нивоа уметничке свести, кроз сарадњу културе и просвете на територији локалне заједнице, рекла је Станић Јовановић.