БЕОГРАДСКИ ТУРИСТИЧКИ ФОРУМ

Image title

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН УЧЕСНИК БЕОГРАДСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ФОРУМА ГРАДОВА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ 2016

            Представници Културног центра Сурчин учествовали су на БЕОГРАДСКОМ ТУРИСТИЧКОМ ФОРУМУ ГРАДОВА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ 2016, одржаном 22. Децембра 2016. године у Конгресном центру "Сава", под називом "Један регион, много светова" а у организацији Туристичке организације Београда.

            Туристички форум градова југоисточне Европе окупио је велики број еминентних стручњака из области туризма у ругиону, представнике туристичких организација, градова, институција из области туризма, као и представнике научних, образовних и истраживачких институција.

            Након свечаног отварања и обраћања окупљенима од стране господина Андрије Младеновића, заменика градоначелника Града Београда, господин Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда се обратио окупљеним учесницима у улози домаћина и представио промотивну кампању Туристичке организације Београда у региону током 2016. године под називом "#GoBELGRADE".

            Следило је представљање резултата истраживања о задовољству гостију Београдом као туристичком дестинацијом од стране господина Георги Генова, директора Пословног удружења хотелијера и ресторана Србије (HORES), на бази око 2700 дистрибуираних упитника и панел дискусија на тему: Регионално повезивање и одрживи развој у туризму.

            Окупљеним учесницима форума су се обратили следећи панелисти: професор др Јован Попеску, са Универзитета Сингидунум из Београда; господин Светозар Крстић, секретар Привредне Коморе Београда; господин Роберт Кристоф, градски менаџер града Темишвара; госпођа Нада Јовановић, директорка Туристичке организације Републике Српске; господин Мирослав Рађен, директор Туристичке организације Регије Западна Србија; господин Остоја Барашенин, директор Туристичке организације Бањалука; господин Урош Баралић, директор Туристичке организације Ниша; госпођа Љиљана Лешевић, директорка Туристичке организације Новог Пазара; господин Драган Мандић, директор Туристичке организације Града Требиња; господин Александар Сеничић, директор YUTE, као и господин Георги Генов, директор HORESA.

            Окупљени панелисти су дискутовали о значају даљег повезивања и будуће сарадње у региону, важности одрживог развоја у туризму и изнели обавезу планирања наредног форума на тему доношења акционог плана у смеру припреме за прихват кинеских туриста и будућег продора на кинеско туристичко тржиште као последица безвизног режима са Републиком Кином, али и потребу повећања нивоа опште безбедности у туризму у светлу припреме за предстојеће празнике и организовани дочек Нове Године као последица последњих догађаја у свету.