"БИСЕРНА ГРИВА ДОЊЕГ СРЕМА"

Позивамо Вас на VII по реду, традиционалну манифестацију "БИСЕРНА ГРИВА ДОЊЕГ СРЕМА", која се организује у недељу, 14.10.2018. године од 12 часова у Наутичком селу "Бисер" у Бољевцима.

Организатор манифестације је Културни центар Сурчин, у сарадњи са Ергелом "Булић" из Сурчина, Коњичким клубом "Сремац" из Јакова, господином Вјекославом Пападопулом, председником Удружења одгајивача липицанске расе коња Србије и нашим бројним пријатељима, а под покровитељством Градске општине Сурчин.

 

Циљ манифестације је промоција лепоте коња и неговање љубави према коњарству као спорту. Оцењиваће се лепота коња, богатство опреме, изглед и држање возача. У оквиру такмичарског дела манифестације стручни жири ће изабрати најлепше у: изложби младих грла-кобила, изложби кобила, изложби младих грла-пастува, изложби пастува, такмичењу двопрега, такмичењу двопрега-деца, ревији парадних запрега, а најуспешнијима доделити пехаре. 

Ове године, поред манифестације "Бисерна грива Доњег Срема", у плану је у једном истом дану и организација манифестације едукативног карактера "Средњи век у Сурчину", у сарадњи са Удружењем за очување старих заната и вештина „Бели орлови“ (тематске радионице стреличарства, бацања копља и стреле, борбе витезова, изложба средњовековног оружја...); такмичење у припреми кувања рибље чорбе; као и продајно-ревијална изложба традиционалних колача, сувенира и украса (етно базар)